20/11/15

Ωρα για τσιπουρο-μεζέδες και καλή παρέα! (pics)

Τα ζυμωθέντα στέμφυλα μπήκαν στον χάλκινο άμβυκα και η διαδικασία της απόσταξης ξεκίνησε. Η παραγωγή τσίπουρου σε καζάνια με ξύλα αποτελούν μέρος της παράδοσης και σίγουρα ένα... τελετουργικό, που αξίζει κανείς να ζήσει από κοντά.

Οι ώρες είναι πολλές, η κούραση αρκετή, όταν όμως έχεις μεράκι, καλή παρέα και φυσικά τα «απαραίτητα» μεζεδάκια, όλα μετατρέπονται σε γιορτή. Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει... Το τσιπουράκι μας είναι έτοιμο να μας συντροφεύει σε καθημερινές αλλά και ξεχωριστές στιγμές και εμείς δεν μπορούμε, παρά να το απολαύσουμε.

Μαζί σας μοιραζόμαστε φωτογραφίες από τη διαδικασία της απόσταξης, στο καζάνι του Μάκη, που βρίσκεται στον Άγιο Χριστόφορο του δήμου Παγγαίου, στους πρόποδες του ιστορικού όρους.















Στην υγεία μας... στην υγειά σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου