11/10/16

Παρασκευή παραδοσιακού τραχανά (pics)

Τώρα που ο καιρός αρχίζει να κρυώνει μία σούπα τραχανά είναι ότι πρέπει...

Ο τραχανάς φτιάχνεται στο σπίτι, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας καθώς αποτελεί παράδοση από τους προγόνους μας μέχρι και σήμερα. Ο ρόλος του στην ανατροφή ακόμη και στην επιβίωση μίας οικογένειας ήταν σημαντικός.

Πρόκειται για μία τροφή με υψηλή θρεπτική αξία, λίγες θερμίδες και χαμηλά λιπαρά. Περιέχει φυτικές ίνες, πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας (γι’ αυτό είναι ιδανικός για τα παιδιά), υδατάνθρακες, μαγνήσιο, φώσφορο και φυλλικό οξύ.

Παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες παρασκευής τραχανάς με παραδοσιακό τρόπο στην Κορμίστα Σερρών, από τα χεράκια της γιαγιάς Μαρίας και της κυρίας Λίτσας...

Η γιαγιά Μαρία βάζει όλη την τέχνη της


Η κυρία Λίτσα επί το έργον

Ετοιμος ο τραχανάς
Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου