
Αυτή την περίοδο οι αγριοτριανταφυλλιές ανθίζουν και τα άνθη της, μπορούν να καταναλωθούν ωμά, μαγειρεμένα και αποξηραμένα σε μορφή αφεψήματος, μαρμελάδας, σιρόπι και ζελέ. Φυσικά γίνονται το περίφημο ροδέλαιο, ανθόνερο και αιθέριο έλαιο.
Το κυνόροδο κάνει την εμφάνιση του όταν πέσουν τα πέταλα από το αγριοτριαντάφυλλο. Χρησιμοποιούνται σε διάφορα αρτοσκευάσματα, στο κρασί, στο υδρόμελο αλλά και γίνονται καταπληκτικές μαρμελάδες, ζελέ και σιρόπι. Ως αφέψημα με ωμά ή αποξηραμένα κυνόροδα χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του κρυολογήματος και πολλών άλλων. Για να μάθετε περισσότερα, δείτε εδώ παλαιότερο δημοσίευμά μας: http://pangaia-natura.blogspot.gr/2015/12/blog-post_2.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου