
Έχει λιγότερες θερμίδες από τα περισσότερα είδη γάλακτος, δεν παρέχει κορεσμένα λιπαρά και είναι καλή πηγή βιταμίνης Α και D. Επίσης, δεν περιέχει λακτόζη, άρα είναι κατάλληλο και για άτομα που έχουν ευαισθησία ή δυσανεξία στη λακτόζη.
Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε γάλα αμυγδάλου στο σπίτι.
Υλικά
- 1 φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα, καλύτερα χωρίς τη φλούδα
- 4 φλιτζάνια νερό
- Λίγο μέλι (προαιρετικά)
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Μουλιάστε τα αμύγδαλα για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Βάλτε όλα τα συστατικά στο μπλέντερ ώστε να ομογενοποιηθούν.
- Φιλτράρετε το υγρό από ένα τουλπάνι (γάζα) ή μεταλλικό σουρωτήρι και στύψτε τη μάζα που θα μείνει να φύγουν όλα τα υγρά.
- Βάλτε το γάλα σε ένα μπουκάλι και αποθηκεύστε το στο ψυγείο. Διατηρείται για 4 μέρες.
Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε στο γάλα μας μέλι ή κανέλα

Θρεπτικό και θεραπευτικό!
Έχει μακρά ιστορία στην μεσαιωνική Ευρώπη για τις άριστες ιδιότητές του και ειδικά για την μεγάλη περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες – ως το καλύτερο υποκατάστατο της ζωικής πρωτεΐνης για τις ημέρες της νηστείας την περίοδο της Σαρακοστής, δημοφιλέστατο ποτό εδώ και αιώνες στην μέση ανατολή γνωστό ευρύτερα με το όνομα amygdalate.
Είναι ένα ρόφημα – ποτό άκρως θρεπτικό, εύπεπτο και θεραπευτικό το οποίο μπορούμε να απολαύσουμε με διάφορους τρόπους.
Πιο αναλυτικά το γάλα αμυγδάλου:
– Δεν περιέχει λακτόζη, έτσι είναι εξαιρετικά κατάλληλο για τα άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη
– Δεν περιέχει γλουτένη
– Δεν περιέχει χοληστερίνη
– Περιέχει βιταμίνη E
– Περιέχει λιγότερο κορεσμένο λίπος από το γάλα της αγελάδας
– Έχει μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεϊνών
– Είναι πλούσιο σε σελήνιο, ψευδάργυρο και κάλιο
Περιέχει 50% περισσότερο ασβέστιο από όλα τα είδη των γαλακτοκομικών και 200% περισσότερο σίδηρο από όλα τα είδη κρεάτων!!!
Πηγή: onmed.gr, ingolden.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου