3/2/16

Ελαφρόπετρες... Τα δώρα της θάλασσας

Πόσο απολαμβάνω μία βόλτα στη θάλασσα. Ειδικά αυτή την εποχή, που στις αμμουδιές της μπορείς να βρεις λογής λογής μικρούς θησαυρούς, που ξέβρασαν τα κύματα, εκτός φυσικά από τα σκουπίδια.

Κοχύλια, βότσαλα, θαλασσόξυλα, πολυκαιρισμένα από την αλμύρα και τον αέρα, που πραγματικά μπορούν να μετατραπούν σε έργα τέχνης και να κατακτήσουν μία θέση στη διακόσμηση του σπιτιού μας.
Με τα παραπάνω θα ασχοληθούμε μία άλλη φορά και θα σας δώσουμε τις ιδέες μας. Τώρα θα σταθώ στις ελαφρόπετρες που βρήκα και πραγματικά πήρα μεγάλη χαρά.
Η φυσική ελαφρόπετρα είναι ένας λευκός, ηφαιστειογενής, αφρώδης βράχος, που σχηματίζεται από βίαιες ηφαιστειακές εκρήξεις πυριτικών λαβών πλούσιες σε πτητικά.


Οι χρήσεις της είναι πολλές, ακόμη και στις καλλιέργειες, εμείς ωστόσο θα σταθούμε στο στοιχείο του καλλωπισμού. Πρόκειται για ένα φυσικό καλλυντικό, με δραστική δράση στην αφαίρεση των νεκρών κυττάρων, των σκληρύνσεων και των κάλων, κάνοντας το δέρμα λείο και απαλό.
Η φυσική ελαφρόπετρα αποτελεί την ιδανικότερη λύση για την πιο υγιή φροντίδα και περιποίηση των ποδιών μας. Αξίζει να αναφέρουμε πως η ελαφρόπετρα χρησιμοποιείται από αρχαιοτάτων χρόνων.


Αποτρίχωση με ελαφρόπετρα;
Και μιλώντας για αρχαίους χρόνους, βρήκα μία χρήση της ελαφρόπετρας που δεν θα μπορούσα να φανταστώ. Πρόκειται για μία τεχνική αποτρίχωσης που έρχεται από παλαιούς χρόνους, όταν η γυναίκα ανησυχούσε για την εμφάνισή της και την καταπολέμηση της τριχοφυΐας. Ναι, καλά διαβάσετε… Η μέθοδος αυτή αποτελεί κληρονομιά από τους αυτόχθονες πληθυσμούς της Ασίας, της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.
Σύμφωνα με αυτήν, η ελαφρόπετρα απομακρύνει την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, αλλά και τα νεκρά κύτταρα αφήνοντας μια μαλακή και λεία επιφάνεια. Τα στάδια είναι τρία: η περιοχή πρέπει να πλυθεί με απαλό σαπούνι, να τριφτεί με την ελαφρόπετρα ενώ είναι υγρή και να ενυδατωθεί προσεκτικά μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας.
Το υγρό δέρμα καθιστά τη χρήση της ελαφρόπετρας λιγότερο ενοχλητική ενώ παράλληλα, είναι λιγότερο πιθανό να βγάλει εξανθήματα ή να κοπεί. Επιπλέον, αφήνοντας για το τέλος του ντουζ την αποτρίχωση συνήθως εξασφαλίζει ότι οι θύλακες των τριχών είναι ανοικτοί από τη θερμότητα του νερού. Οι ανοιχτοί πόροι του θύλακα συχνά κάνουν την τεχνική λιγότερο επώδυνη και οι τρίχες απομακρύνονται πιο εύκολα. Μία γυναίκα πρέπει να ξεκινήσει από τους αστραγάλους και προς τα πάνω, ενώ ένας άνδρας για τη γενειάδα θα πρέπει να ξεκινήσει από τον λαιμό και προς τα πάνω.


Τρόπος και τι πρέπει να προσέξετε
Όσον αφορά την τεχνική θα πρέπει να πραγματοποιηθεί απαλά αλλά σταθερά πάνω στο δέρμα και να γίνεται με κυκλικές κινήσεις. Ο χρόνος αφαίρεσης της τρίχας είναι περίπου 30 δευτερόλεπτα από μία περιοχή. Μετά προχωράμε στο επόμενο τμήμα. Η αποτρίχωση δεν πρέπει να βλάψει το δέρμα, οπότε αν μια περιοχή αρχίζει να ερεθίζεται μετακινηθείτε σε άλλη αμέσως. Το δέρμα συνήθως σκληραίνει με την πάροδο του χρόνου, ενώ οι πρώτες θεραπείες με ελαφρόπετρα μπορεί να προκαλέσουν μικρό ερεθισμό, πράγμα φυσιολογικό.
Τέλος, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε το δέρμα πολύ απαλά. Εφαρμόστε τζελ αλόης, βιταμίνη Ε ή άλλη απαλή ενυδατική κρέμα για το δέρμα με σκοπό την πρόληψη του ερεθισμού και την ενυδάτωση του δέρματος.
Ένα σοβαρό εξάνθημα ή ένας σοβαρός ερεθισμός μετά την αποτρίχωση υποδηλώνει τη διακοπή των θεραπειών. Οι περιοχές του σώματος που είναι πιο επιρρεπείς σε ερεθισμούς είναι το πρόσωπο, οι μασχάλες και η ηβική περιοχή. Η αλήθεια είναι πως δεν το έχω κάνει ποτέ και έτσι δεν μπορώ να σας το συστήσω. Θα το δοκιμάσω όμως σίγουρα και θα το μοιραστώ μαζί σας.
Πηγή: www.flowmagazine.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου