1/2/16

Χειμερινή απόδραση στο Παγγαίο (pics)

Με αφετηρία το χωριό Νικήσιανη και συγκεκριμένα το μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου ξεκινήσαμε την ανάβασή μας στο Παγγαίο, με προορισμό τη θέση Ντένα στα 1050μ.

Η άσφαλτος γίνεται χωματόδρομος και ανηφορίσαμε με κατεύθυνση προς τα δυτικά, περνώντας κοντά από παλιά νταμάρια. Συνεχίσαμε  ευθεία και κάποια στιγμή συναντήσαμε ένα φαρδύ και καθαρό μονοπάτι μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος οξυάς.

Ακόμη και αυτή την εποχή, η φύση και τα χρώματά της παραμένουν γοητευτικά. Κάποια στιγμή βρεθήκαμε σε μία διασταύρωση, μπροστά από μία μεγάλη καστανιά. Οποιος ακολουθήσει το δεξί δρόμο με ανηφορική πορεία, θα βγει στον αυχένα Κεντίκι, όπου θα συναντήσει το μονοπάτι της Ιεράς Μονής Εικοσιφοινίσσης. Εμείς ακολουθήσαμε την αριστερή κατεύθυνση, με ανηφορική πορεία επίσης, και αφού περάσαμε μία ρεματιά ξεπρόβαλλε μπροστά μας η καλύβα. Βρεθήκαμε στην πηγή Ντένα, στα 1050 μ. και για εμάς το ταξίδι τελείωσε εδώ.

Απολαύσαμε τη θέα, τον καθαρό αέρα και τη φιλοξενία που μας πρoσέφερε ο χώρος και σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα, πάντα με σεβασμό προς τη φύση και τους ανθρώπους που κόπιασαν γι’ αυτό.
Δεν υπάρχει ιδιαίτερος βαθμός δυσκολίας και επικινδυνότητας, ο χρόνος ανάβασης ποικίλλει από τη φυσική κατάσταση του καθενός αλλά και το κατά πόσο θέλει να απολαύσει τη διαδρομή (1,5-2 ώρες). Η δε επιστροφή, σαφώς είναι ακόμη πιο γρήγορη.
Να σημειώσουμε πως όποιος θέλει να συνεχίσει προς το Τρίκορφο, υπάρχει μονοπάτι πίσω από την καλύβα.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου