27/7/15

Κεραλοιφή... Ανακαλύψτε το θαύμα της φύσης!

Με βασικό συστατικό το μελισσοκέρι, το οποίο και χρησιμοποιείτε από τους αρχαίους χρόνους, η κεραλοιφή αποτελεί ένα αγνό προϊόν, με ευεργετικές ιδιότητες.

Τα φυσικά συστατικά της χρησιμοποιούνται τόσο για καλλωπιστικούς όσο και θεραπευτικούς σκοπούς και δε θα ήταν τολμηρό να πούμε, πως πρόκειται για ένα ακόμη δώρο της φύσης στον άνθρωπο. Στην αρχική και απλή μορφή της, η κεραλοιφή είναι μία λιπαρή κρέμα, που αποτελείται από δύο φυσικά συστατικά: το κερί της μέλισσας και το ελαιόλαδο. Από εκεί και πέρα, για πιο εξειδικευμένη χρήση μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορα άλλα έλαια, όπως λάδι καρύδας, βαλσαμόλαδο κ.α. καθώς βούτυρα, όπως βούτυρο καριτέ, βούτυρο κακάο κ.α., αιθέρια έλαια, όπως λεβάντα, χαμομήλι, λιβάνι κ.α., αλόη, βάμματα κτλ.

Τι περιέχει το κερί μέλισσας;
Υπάρχουν 300 ουσίες στο κερί της μέλισσας και σε συνδυασμό με αγνό ελαιόλαδο δίνουν ένα αποτέλεσμα πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, υδρογονάνθρακες και αντιοξειδωτικά που τρέφει και τονώνει το δέρμα, όπως επίσης βοηθάει την ελαστικότητά του.
Το φυσικό κερί μέλισσας δημιουργεί μία προστατευτική μεμβράνη πάνω στην επιδερμίδα, η οποία την προστατεύει αποτελεσματικά απέναντι σε εξωτερικούς μολυσματικούς παράγοντες - επιτρέποντας της όμως ταυτόχρονα να «αναπνέει».


Τι μπορεί να προσφέρει η κεραλοιφή;

Παλαιότερα θεωρούταν το καλύτερο καλλυντικό για τις γυναίκες και όχι άδικα... Πέρα από την απλή ενυδάτωση και θρέψη που μπορούν να προσφέρουν, βοηθούν από την αντιγήρανση και τα κρυολογήματα, μέχρι και σε δερματικές παθήσεις, πονεμένους μυς, κυτταρίτιδα, πληγές, σκασμένα χείλη, εγκαύματα, μολύνσεις κ.α.
Και όλα αυτά φυσικά αν της δώσουμε την αξία που της αρμόζει και εκμεταλλευτούμε τις πλούσιες θρεπτικές της ιδιότητες. Η κεραλοιφή διαθέτει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιασικές, καταπραϋντικές, επουλωτικές, ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες και ανάλογα με τα συστατικά της είναι ιδιαίτερα φιλική προς όλους.

Τι άλλο πρέπει να ξέρετε;

*Οι κρέμες με κερί μέλισσας - σε αντίθεση με τις συνηθισμένες ενυδατικές κρέμες - απαιτούν ελάχιστη ποσότητα προκειμένου να απελευθερωθούν οι ευεργετικές τους ιδιότητες.

*Το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι πως δεν περιέχουν νερό και ως εκ τούτου δεν απαιτείται η προσθήκη χημικών για τη συντήρηση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου