29/7/15

Αρωματικά άλατα μπάνιου

Προσφέρουν χαλάρωση, αναζωογόνηση, ενυδάτωση, ανακούφιση από πόνους των αρθρώσεων και των μυών, καλή κυκλοφορία του αίματος, περιποίηση της επιδερμίδας σε βάθος, τόνωση και αφύπνιση των αισθήσεων.
Αναφερόμαστε φυσικά στα άλατα μπάνιου, τα οποία χωρίς αμφιβολία αποτελούν ένα μοναδικό δώρο για τον εαυτό μας. Για να απολαύσουμε τις ευεργετικές ιδιότητές τους αρκεί να γεμίσουμε τη μπανιέρα μας με χλιαρό νερό, να ρίξουμε άλατα μέσα σ’ αυτήν (ανάλογα με τη συνιστώμενη ποσότητα) και να παραμείνουμε για 15 με 20 λεπτά, χρόνος αρκετός για να καρπωθούμε τα οφέλη τους.
Στη συνέχεια, πρέπει να πλυθούμε με σαπούνι ή αφρόλουτρο και ξεπλενόμαστε με χλιαρό νερό. Αξίζει να σημειώσουμε πως τα άλατα είναι ιδανικά για να ξεκουράσουμε και τα πόδια μας. Έπειτα λοιπόν από μία κοπιαστική μέρα, γεμίζουμε τη λεκανίτσα μας με χλιαρό νερό και διαλύουμε μισό φλιτζάνι άλατα. Αφήνουμε τα πόδια μας για 20 λεπτά και η ανακούφιση που θα νιώσουμε δεν περιγράφετε.

Τι περιέχουν τα άλατα
Αλάτι Μεσολλογίου, Θαλασσινό αλάτι, Αλάτι Νεκράς Θάλασσας*, άλατα Epsom*, Αλάτι Ιμαλαϊων*, Ζεόλιθο Θράκης, Πράσινη, Λευκή ή Κόκκινη άργιλο, Σόδα, Αμυγδαλέλαιο, Αποξηραμένα Βότανα και φυσικά αιθέρια έλαια ανάλογα με τις ιδιότητες που θέλουμε, π.χ. για χαλάρωση, ευεξία, μύκητες ποδιών, δερματικά προβλήματα, αρωματοθεραπεία κ.α.

Αλατα μπάνιου με μπουμπούκια τριαντάφυλλου
Αλατα μπάνιου σε πουγκί, ιδανικά για δώρο. Περιέχει, άλατα σοκολάτας, τριαντάφυλλου και πορτοκάλι-τεϊόδεντρο
Διάφορα άλατα μπάνιου σε δοκιμαστικούς σωλήνες. Περιέχει άλατα λεβάντας, υλάνγκ υλάνγκ, Μέντα-Φασκόμηλο-Δενδρολίβανο-Θυμάρι, Τεϊόδεντρου, σοκολάτας και γιασεμί-σανταλόξυλο
Αλατα με τεϊόδεντρο και πορτοκάλι-κανέλα-γλυκάνισος
Αλατα μπάνιου με άρωμα ωκεανού, ιδανικά για ένα αναζωογονητικό
μπάνιο το καλοκαίρι σε εκπληκτική συσκευασία


*Αλατα Νεκράς θάλασσας
Τα Αλατα της Νεκράς θάλασσας περιέχουν σε υψηλή
συγκέντρωση 26 φυσικά και μη επεξεργασμένα μεταλλικά στοιχεία
όπως: Μαγνήσιο, Κάλιο, Βρώμιο, τα όποια τρέφουν, αναζωογονούν,
ενυδατώνουν την επιδερμίδα και ανακουφίζουν αποτελεσματικά
από τους μυϊκούς πόνους, χαλαρώνοντας τους σαν θεραπευτικό SPA
μπάνιου.

*Αλατα Epsom

Το θειικό μαγνήσιο (μοριακός τύπος MgSO4) προκύπτει από την ένωση μαγνήσιου, θείου και οξυγόνου. Έγινε ευρέως γνωστό ως αλάτι Epsom, παίρνοντας το όνομα του από την πόλη κοντά στο Surrey, της Αγγλίας. Όσοι γνωρίζουν τις ευεργετικές ιδιότητες των αλάτων Epsom τα χαρακτήρισαν πανάκεια. Όταν το θειικό μαγνήσιο απορροφάται μέσω του δέρματος, όπως σε ένα λουτρό, αφαιρεί τοξίνες από το σώμα, βοηθά στη μείωση φλεγμονών, ηρεμεί το νευρικό σύστημα, μειώνει το πρήξιμο, χαλαρώνει τους μυς, είναι ένα φυσικό μαλακτικό της επιδερμίδας, αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και μειώνει αισθητά πρηξίματα λόγω διαστρέμματος και τους μώλωπες.

*Αλάτι Ιμαλαϊων

Λειτουργεί πολύ ευεργετικά και χαλαρωτικά σε ολόκληρο τον άνθρωπο και ιδιαίτερα θεραπευτικά σε πολλές δερματικές παθήσεις όπως νευροδερματίτιδα και ψωρίαση αλλά και σε χτυπήματα, μελανιές κ.α. πολλά. Επιδρά ενάντια των μυκήτων, των βακτηριδίων και άλλων μικροοργανισμών και υποστηρίζει την αυτολίπανση του δέρματος δίνοντάς του λαμπερή και βελούδινη εμφάνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου